2013/11/08

Pychotka - Brioches

Dziś rozpoczęłam krótki urlop, a czymże by była inauguracja urlopu bez chwili czasu spędzonej w kuchni? Dziś na ogień poszły brioszki (Brioches) - cudownie maślany drożdżowe francuskie bułeczki. Możecie je nadziać dowolnym produktem - ja zdecydowałam się na 3 rodzaje nadzienia: powidła figowe, czekoladę i smażone jabłka z cynamonem. Z każdym smakują wyśmienicie!



Przepis na ciasto ? Korzystałam z przepisu White Plate (klik).

Sma-czne-go!

9 komentarzy:

  1. Pięknie tak kusić przed północą? ;))) Zgłodniałam przez Ciebie, idę po kanapke. :))) Smacznego. :p

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm lecę zobaczyć przepis i może zrobię niedługo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, marzę o takich ;) teraz, już..

    OdpowiedzUsuń
  4. Na samą myśl wyobraziłam sobie ich zapach :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają bardzo apetycznie, na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Smażone jabłka? To musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń